Home / Genel / Dik Çıkan Sakal Nasıl Düzelir?

Dik Çıkan Sakal Nasıl Düzelir?

Saç ekimi merkezlerinin müşteri sayısını artırmak yani yeni müşteri porföyü oluşturmak için sakal ekimine de soyunmaları sonucu piyasada ciddi sayıda sakal ektirdiğine pişman olanların sayısı da artıyor.

Bu şekilde yeterince araştırmadan “4000 TL ye istediğiniz kadar ekebiliriz” sözüne kanıp ektiren ve sonuç ortaya çıkınca epilasyon yaptırmanın yollarını araştıranları gördükçe böyle bir sayfa yazmaya karar verdim.

Dik Çıkan Sakallar Nasıl Yok Edilir

Bazı kişilerde doğuştan sakallar farklı açılarla, çarpık çurpuk çıkar. Bu tür doğuştan olanlara yapılabilecek bir şey yok. Epilasyon yaptırarak kurtulmak mümkündür ancak sakalları yok edip yeniden ektirmek pratik olmadığı için yapılmamaktadır. Yani doğru yaklaşım bu durumla barışık olunmasıdır.

Ekilen Sakallar Dik Çıkarsa

Doğalda dike yakın çıkanlar yine kabul edilebilir olur ama ekimden sonra dik çıkanlar kişiyi çok rahatsız edecek düzeylerde iğrenç görünebilir, bunun en önemli sebebi hem dik hemde çoklu gruplar halinde çıkmasıdır. Bu sonradan olduğu için düzeltmek mümkündür. Epilasyonla yok edip yerine 30-35 derece açılarla yeniden ekme işlemi yapılabilir ancak gereksiz yere kök kaybı olacağından tercih edilmez. Geriye iki uygulama kalır ya istenmeyen açılarla çıkanlar FUE yöntemiyle alınır ve aynı anda yeniden doğal açılarla ekilebilir. Diğer bir yaklaşımsa var olanların arasına doğal açılarla yeniden ekim yapılır ve var olan görsel sorun büyük oranda kamufle edilebilir.

Kötü Yapılmış Sakal Ekimi Sonrası Fotoğrafları

 

Sakal Ekiminden Sonra Karşılaşılan Sorunlar

Bu sorunlar genel olarak bakıldığında doğaldan çok farklı görünmesi daha doğrusu ekim olduğunun beli olması, dibinde çukurluklar olması, tam tersi diplerde kabarıklıklar olması, 2-4 kökler halinde çıkması. Bunların bir kısmı düzeltilebilmekte ama bir kısmını düzeltmek mümkün olmamaktadır.

Bu Tür Görsel Sorunların Nedenleri
Ekilen sakalar dik çıkar, bunun en öneli nedeni ekimin kanal açılarak yapılmasıdır. Kanal açılarak yapılan ekimden sonra sakalar her biri farklı yönlere çıkar çünkü açılan kanal 1.5 mm iken greft 7-8 mm dir ve kanalın içinde herhangi bir açıyla yön alabilir. Kanal açmak yerine 0.6 m iğne ile ekilirse kök ilk verildiği açıyla yani 30-35 dereceyle çıkar.

Sakal Kıllarının 2-3 Kök Şeklinde Çıkması

Neredeyse kanal açılanların hepsinde bu sorun yaşanır. Önlemenin tek yolu köklerin hepsinin tekli olarak hazırlanıp tamamının tekli ekilmesidir. Doğal sakalların tamamı teklidir.
Kıl dibinde çukurluk olması; yine kanal açılarak yapılan ekimlerde görülen bir sorundur. Kanallar açılmadan iğne ile delerek yapılan ekimlerde bu sorun yaşanmaz.

Ekim Sınırlarının Suni Görünmesi

Saç ekimi kültürüyle sakala geçenlerin kavrayamadığı bir sorundur. Yanak ve boyun kısmına seyrek, dağınık ve tekli ekimler yapılarak doğalık sağlanabilir.

Sakalın İnce Çıkması

Normalde herkesin saçı sakalından daha ince tellerden oluşur. Bu sorunu yaşamamak için mümkün olduğunca sakalın boyun kısmındaki gereksiz köklerinden alınıp ekilmelidir. Boyun kısmında gereksiz kök yoksa bu durumda mecburen enseden alınır. Enseden alınanlar tekli ekildiğinde daha iyi besleneceği için zamanla kalite artışı olur ve sakalların kılına yakın kalınlığa ulaşır ama asla aynı kaliteye erişemez.

Ekilen Sakalların Seyrek Olması

Guruplar halinde ekildiğinde dengesiz olduğu için seyrek görülür bu sebeple tekli ekim yapılmalıdır. İstenilen sıklığa erişene kadar yeniden ekim yapılabilir.

Kılların Dibinde Çukurluk Olması

Kanallar açılarak yapılan ekimlerden sonra kanallar iyileşirken kılların dibinde çukurluklar oluşabilir, bu çukurluk kalıcıdıri Sakallar uzun turulursa bu çukurluklar gizlenebilir ama sinekkaydı tıraş olmak kötü bir görünüm ortaya çıkar.

Kıl Diplerinde Kabarıklık Olması

Greftler 2-3-4 kök içeren şekilde ekilirse vücut iyileşme sağlarken kökleri sarmak için gelişen yeni doku kabarık olabilir. Yolunmuş tavuk gibi göründüğü için sinekkaydı tıraş olunamaz.

About kadir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir